algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Comencen les processons de Pasqua

El bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, beneí les palmes i oficià la missa de Diumenge de Rams

Pocs minuts abans de les 10 del matí els carrers del voltant de la Seu començaren a omplir-se de fidels. Uns es dirigien a comprar el ram o a la catedral, i els altres a la residència sacerdotal de Sant Bernat, on el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, havia de presidir la benedicció de Rams. Aquest fou el primer acte litúrgic de la present Setmana Santa a Palma, però no l'únic, ja que a l'horabaixa se celebrà la tradicional processó del Diumenge del Ram. A partir d'aquest moment i durant tota aquesta setmana, la ciutat s'unirà al misteri de la Passió.

Malgrat el canvi d'ubicació de la residència on se celebrà la benedicció, que habitualment es fa al Palau Episcopal "actualment en obres", el pati de Sant Bernat s'omplí de gom a gom. Els fidels escoltaren la pregària que oferiren els canonges del Capítol de la Seu. Després, el bisbe banyà amb aigua beneïda les palmes i ramets d'olivera dels creients, i enfilaren el camí de la catedral, seguits pels fidels i acompanyats per les veus del cor de la Seu.

Un cop al carrer, desenes de persones s'uniren a la processó i entraren a la catedral, on es realitzà la missa. Aquesta es féu en castellà, ja que més de la meitat dels assistents, com és habitual en l'acte, procedien de fora de Mallorca. Hi havia extremenys, madrilenys i fins i tot canadencs, que aprofitaven les seves vacances per assistir a la celebració litúrgica.

A la tarda, trenta-una confraries desfilaren pel centre de la ciutat. Es tractava de la processó de L'entrada de Jesús a Jerusalem. La processó sortí a les 18 hores del temple de Sant Jaume i fou admirada per milers de persones al llarg de les tres hores que durà. Hi hagueren algunes novetats, com el pas de la Confraria de Santa Mònica. També destacà el de Jesús de Natzaret camí de Getsemaní, per la seva estètica i senzillesa. A més, la confraria L'Agonia estrenava creu, que al matí fou beneïda a Santa Clara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.