muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Consell aprovarà el pla especial per als llocs històrics de l'Arxiduc

Urbanisme aprovà la redacció definitiva del pla especial

La propera sessió plenària del Consell de Mallorca, prevista per dia vuit d'abril, donarà el vistiplau a la redacció definitiva del pla especial que regularà la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) en la categoria de Lloc Històric de l'Arxiduc les possessions, miradors i camins amb els quals Lluís Salvador es relacionà. El pla especial fou aprovat ahir per unanimitat per la Comissió d'Urbanisme i Patrimoni Històric.

Segons estava previst, tot un seguit de possessions com ara Miramar, Son Galceran, s'Estaca, Son Marroig, Son Moragues, Son Gallard, Son Ferrandell, Son Gual i sa Pedrissa, augmentaran el seu grau de protecció, fet que contribuirà a la conservació d'un vast territori de la serra de Tramuntana que afecta prop de 3.000 quarterades dels municipis de Valldemossa i Deià.

En el pla especial es regulen des dels usos dels camins rurals, les construccions de nova planta que es poden fer i on, les restauracions, la instal·lació de línies d'electrificació... Es tracta, segons digué Miquel Àngel Grimalt, director general d'Urbanisme del CIM, d'un «pla integral que regula tots els aspectes urbanístics i de preservació del medi ambient». A part de les grans possessions, també queden protegits elements arquitectònics d'indubtable vàlua que es troben dins els terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.