cielo claro
  • Màx: 22.28°
  • Mín: 13.08°
22°

El «Te Deum» de Patterson ajuntarà 200 intèrprets en concert a la Seu

El recital organitzat per Fundatur serà dilluns i hi assistiran els reis

La cinquena edició del concert L'art s'escolta a la seu ajuntarà, passat demà a la catedral de Palma, uns dos-cents músics i intèrprets de cant coral per a la presentació del Te Deum de Paul Patterson. Conjuntament amb aquesta peça principal, el repertori es completa amb La gran Pasqua Russa de Rimsky Korsakov. Una composició que destaca, segons Geoffrey Simon, director titular de l'Orquestra Simfònica de les Balears, pel seu romanticisme i que contrasta amb la «gran quantitat de colors del Te Deum». Aquesta edició de L'art s'escolta a la Seu, organitzada per la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears, suposa també la primera vegada en què la Simfònica comparteix protagonisme amb els cors infantil i d'adults de la Fundació Teatre Principal actuen junts en aquest escenari.

Simon, que estarà al capdavant del concert, i Francesc Bonnín, director musical de la Fundació, es referiren a l'esforç realitzat sobretot pel cor infantil a l'hora de preparar el Te Deum, que serà interpretat en presència del seu compositor a més de, com ja és habitual en aquest concert, pels reis Joan Carles i Sofia.

La composició, d'uns 45 minuts de durada, atorga un gran protagonisme a la part coral i té certa complexitat interpretativa, ja que és una peça amb «molta energia», digué Simon. Així mateix, el director afirmà que l'obra, «tot i ser molt moderna, agrada des de la primera vegada i no inclou estridències». Com a solista hi actuarà la soprano suïssa Delpphine Guillot. El concert, de franc i obert a tot el públic interessat, començarà a les 19.30 hores, però per motius de seguretat les portes es tancaran a les 19.15 hores. L'accés es farà a partir de les 18.00 hores.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.