algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Urbanisme del Consell pren les regnes sobre l'espoli de Santueri

Les sis capses de material arqueològic que divendres foren dipositades al Consell de Mallorca d'una manera una mica rocambolesca, han mobilitzat l'Administració respecte de la presumpta espoliació del castell de Santueri gairebé dos mesos després que la notícia es fes pública. La desconeguda procedència dels materials, lliurats per Alexander Scarpati en nom del suís Rupert Spillmann, ha obligat la Comissió de Patrimoni a prendre mesures «amb un procediment reglat i amb un instructor».

Aquest serà serà Miquel Barceló, director de la ponència tècnica. Així n'informà ahir el director insular d'Urbanisme, Miquel Àngel Grimalt, que posà en relleu que en la Conselleria d'Urbanisme del CIM, el responsable de la qual és Antoni Pasqual, s'havia pres la decisió d'obrir una investigació «formal per aclarir d'on han sortit les peces». La presència de l'instructor «ofereix majors garanties i més transparència», ja que la investigació podrà ser controlada per la Ponència Tècnica i per la comissió. Hores abans de prendre la decisió, Barceló no havia vist les peces tornades en nom d'Spillmann. «Això, "referint-se a la suposada espolició de Santueri" no quedarà en no-res, ho garantesc, s'arribarà al final perquè hi està en joc la credibilitat del Consell», digué Barceló.

Maria Antònia Vadell, consellera de Cultura, havia demanat una investigació a la comissió després de ser interpel·lada sobre aquest assumpte pel PP. També diverses entitats ciutadanes havien sol·licitat una investigació i la comissió hi havia començat a fer passes. Tants de bons propòsits d'una banda i de l'altra per aclarir les actuacions d'Spillmann i la seva relació amb el Consell han demostrat que les comunicacions entre Patrimoni Cultural i Patrimoni Històric no són gaire fluides.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.