algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.26°

Riera Ferrari presentarà l'obra recent i una carpeta de gravats a Barcelona

La mostra s'inaugurarà el 27 d'abril a la galeria Gosthland de la capital catalana

85130
El pintor presentarà les seves darreres creacions a Barcelona el mes d'abril.

El pintor Joan Riera Ferrari torna a estar en plena activitat després d'uns mesos de repòs. El 27 d'abril inaugurarà una exposició a la galeria Gosthland de Barcelona en la qual presentarà, sota el títol Les roques imaginàries, una vintena d'obres de gran format, creades els darrers mesos. En aquest mateix centre d'art presentarà la carpeta de gravats Bestioles mediterrànies. Les teles segueixen la línia de Riera Ferrari, encara que en aquesta ocasió tenen més llum, són més clares, fruit del seu estat d'ànim.

En aquestes obres el pintor agafa un tema i l'interpreta amb llums diverses: llum de nit "hivern", d'horabaixa "tardor", de matí "primavera" i de migdia "estiu. Tal com explica, «es tracta d'agafar el tema i d'expressar-lo amb diferents llums. Algú pot pensar que no tenc temes. Però ho faig a manera d'experimentació». Riera Ferrari assegura que pinta roques perquè m'hi «identific, perquè som mediterrani i fan part del meu instint. Abans que nosaltres les roques ja hi eren, i hi seran molt de temps». I afegeix: «La meva pintura és figurativa però, com va dir Josep Melià en una ocasió, he tingut la gosadia de crear una pintura figurativa amb els materials de la pintura abstracta».

Quant a la carpeta de gravats, el pintor explica que reprodueixen una sèrie d'animals marins: un calamar, una anemone, un cap-roig, un eriçó. Era una idea que duia molts d'anys meditant. Però no l'havia realitzada perquè el gravat és una tècnica en què l'artista no controla el procés de creació al cent per cent». Per això va adquirir un tòrcul per controlar tota l'estampació.

Activitat creativa  
Joan Riera Ferrari es troba en plena activitat creativa. a aquesta exposició de la sala Gosthland de Barcelona s'ha d'afegir la seva participació en la fira Artexpo, també a Barcelona, que es fa el maig. També per a aquest estiu prepara un cara a cara amb Dionís Bennàssar a la galeria Marimon de Can Picafort. L'exposició permetrà posar una davant l'altra l'obra d'aquests dos grans creadors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.