cielo claro
  • Màx: 21.84°
  • Mín: 13.08°
21°

Màxims experts en sida uneixen esforços per trobar la vacuna

Els màxims experts mundials en la lluita contra la sida, el científic francès Luc Montagnier i el seu col·lega dels EUA Robert Gallo, han assegurat que treballen junts en el «somni comú» de desenvolupar una vacuna contra la malaltia. Montaigner, de l'Institut Pasteur de París, i Gallo, que aconseguiren identificar el 1983 el virus d'immunodeficiència humana (VIH), participaren a la capital italiana en un conveni organitzat per la Fundació Mundial per a la prevenció i investigació de la sida, que presideix el primer.

A la reunió a la seu de la Universitat de Tor Vergata, ambdós experts insistiren en la necessitat que es redueixi el preu dels fàrmacs retrovirals en els països en vies de desenvolupament i a unir els seus esforços per impulsar la trobada d'una vacuna preventiva. Montagnier i Gallo han estat distanciats llargs anys després de les acusacions al segon d'haver intentat apropiar-se de la paternitat del descobrimient del VIH, i en l'actualitat treballen per separat en la investigació d'una vacuna contra la sida.

Per Gallo, que dirigeix l'Institut de Virologia Humana de la Universitat de Baltimore (EUA), la col·laboració internacional és un aspecte essencial per al desenvolupament d'aquesta necessària vacuna.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.