nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

L'orquestra de cambra Illa de Mallorca actuarà dissabte per darrera vegada

La jove formació obrirà el XIV Festival de Música Clàssica Antoni Lliteres d'Artà

La jove orquestra de cambra Illa de Mallorca, nascuda el 1998 com a iniciativa de la Conselleria de Turisme del Govern balear, es reunirà amb el públic per darrera vegada dissabte que ve al Teatre d'Artà, amb el concert inugural del Festival de Música Clàssica Antoni Lliteres. Així ho explicà el director del festival, l'artanenc Josep Francesc Palou: «El primer concert serà especial, perquè serà el darrer en què actuarà l'orquestra de cambra Illa de Mallorca. Després es dissoldrà, no per motius musicals sinó econòmics». Polítics i músics li havien previst un bon futur. Fins i tot, ha estat durant tres anys la formació oficial del cicle Un Hivern a Mallorca i ha participat en la majoria de festivals de música clàssica de les Balears, entre ells el del Santuari de Cura i l'Internacional de Deià, etc.

La formació mallorquina, composta per 15 músics d'arreu d'Europa, França, Holanda, Alemanya, i d'Espanya, mallorquins, catalans i bascs, és ja una habitual del festival d'Artà. El certamen presenta enguany algunes novetats. La més destacada és que deixa de ser un festival d'estiu per abraçar un període més llarg de l'any. El nombre de concerts del cicle continua sent de sis, però en lloc de concentrar-se el mesos de juliol i agost es faran entre el març i l'agost, tres a la primavera i tres a l'estiu.

Aquest canvi es deu al fet que «ara tenim un espai tancat amb una acústica excel·lent, el Teatre d'Artà, i no estam obligats a fer els concerts a l'aire lliure», manifestà Palou. Ara bé, el festival continua reservant un concert per celebrar al claustre dels franciscans, ja que aquest «és un marc molt adient per fer concerts de formacions petites», afegí. A més, el ball serà, per primera vegada en el festival, protagonista d'un dels concerts. Així el 5 d'abril tindrà lloc l'actuació de la companyia mallorquina Ciutat Dansa, que oferirà l'espectacle Partita. El tercer concert de primavera es farà el 13 d'abril i el grup convidat és l'Studium Cor de Cambra, formació assídua del certamen.

Òpera
Antoni Lliteres és conegut, sobretot, per les sarsueles que compongué, «comparables a les òperes italianes del XVII, l'època d'en Lliteres», comentà Palou. I pot ser que una d'elles «sigui representada l'any que ve el festival, aprofitant el teatre i el bon número de l'edició: la quinzena», afegí. Aquesta serà, segurament, la gran novetat que prepara el músic artenenc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.