algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.61°
10°

Martínez-Almoyna construirà el projecte de Bellpuig

L'església s'obrirà al públic enguany per a diferents activitats

L'arquitecte català Carles Martínez-Almoyna Gual ha resultat guanyador del concurs per a la creació d'un centre d'interpretació del repoblament al monestir de Bellpuig d'Artà. Com ja informà aquest diari, el jurat, integrat per especialites en diferents disciplines, es reuní aquests dies a Artà per seleccionar un avantprojecte entre els 53 presentats.

El mateix arquitecte realitzarà el projecte d'execució i, d'acord amb les previsions, tot estarà a punt perquè d'aquí a un any es puguin iniciar les obres. Per a la selecció de l'avantprojecte guanyador del concurs, dotat amb un premi de cinc milions de pessetes, el jurat valorà principalment que amb la nova construcció no quedàs desvirtuat el caràcter que havia tingut aquest conjunt arquitectònic, ordenat al voltant d'una clastra. Així mateix, es tingueren en compte aspectes com els accessos, l'adaptació a l'entorn mediambiental i l'orientació de les noves construccions i la distribució de les estances.

La nova construcció, que respecta absolutament les runes arqueològiques del conjunt, que acabaran de ser consolidades, ocuparà una superficie de sis-cents metres quadrats en els quals s'inclouran un centre de recepció, una sala polivalent, un centre de recerca i biblioteca, una àrea per a serveis i magatzems, una cafeteria... Enguany, com a primera passa d'aquesta actuació, es realitzarà un audiovisual en el qual es farà una recreació virtual del que era la vida monàstica durant l'edat mitjana. L'audiovisual es projectarà a l'església, que a l'avantprojecte es manté com a element aïllat del monestir, i que serà oberta al públic per acollir actes diversos, fins i tot litúrgics.

Conjuntament amb el projecte guanyador, fou seleccionat en segon lloc l'avantprojecte d'Antonio Forteza Forteza i Isabel Llull Mas. El jurat també decidí un accèssit del gabinet d'arquitectura UNO-h arquitectura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.