cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Les excavacions que es realitzen vora la Seu destapen una tomba medieval

La sepultura, localitzada al centre antic, està datada entre els segles XIV i XV

40162
Imatge de la tomba medieval trobada davant de la Seu. | P.BOTA.

Una tomba que ha estat datada entre els segles XIV i XV és la darrera sorpresa que ha sortit a llum del subsòl de Palma amb les excavacions arqueològiques preceptives anteriors a diferents obres projectades per l'Ajuntament. En aquest cas, l'enterrament s'ha trobat a les rodalies de la Seu. De moment els responsables de l'excavació no poden aportar més informacions fins que no es dugui a terme l'estudi de les restes, encara que pels trossos de ceràmica trobats als estrats a la fosa, aquesta data aproximadament del 1300. Com ja s'informà al voltant del temple han anat sorgint els darrers dies un bon nombre d'estructures, ciments i parets de vivendes.

També sortí a la llum la «caseta de ses obres», és a dir, el lloc on es guardaven les eines dels treballadors que contruiren el temple. Fins i tot, s'ha trobat un enllosat del segle XIX molt ben conservat. Aquestes excavacions que es fan davant de la façana del Mirador es duen a terme com a passa prèvia a l'enllosat de la zona que, en un principi, implicava la desaparació de la voravia que enrevolta la Catedral. L'única excepció era el mosaic que presideix el sòl de l'entrada.

Els responsables d'Urbanisme es reuniren amb tots els canonges de la Seu i a la reunió es discutí la possibilitat de mantenir la voravia sobre la qual es creu que hi ha un disseny de Gaudí. Les excavacions es realitzen al carrer Constitució, on s'han trobat estructures medievals.

Possible Gaudí
Baltasar Coll, màxim estudiós de l'obra de Gaudí a la Seu, manifestà que no hi ha cap document que confirmi que la voravia que envolta la Seu sigui un disseny de Gaudí. Així i tot, fonts del Capítol feren públic el seu posicionament en favor de que «es preservi el projecte de Gaudí que serveix per protegir el temple d'humitats». També manifestaren que Cort hauria d'«ocupar-se més» de la Seu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.