algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La cultura popular i tradicional balear, protegida per la llei

Protegir, fomentar i difondre la cultura popular i tradicional de les Illes és el principal objectiu del projecte de llei que s'aprovà ahir al Parlament balear. Amb aquesta llei, Balears se situa com la segona comunitat autònoma, després de Catalunya, que més protegeix legislativament les manifestacions populars autòctones.

Una altra de les finalitats del projecte de llei de cultura popular i tradicional és fomentar l'intercanvi d'aquesta cultura entre les quatre illes per no deixar que es perdi posteriorment. Així ho recull un dels dotze articles dels quals consta l'esmentada llei: «Constitueix un deure de les administracions públiques de les Illes Balears (...) assegurar la seva pervivència en el futur». En l'àmbit de la cultura popular i tradicional, l'Administració balear també haurà de vetlar «particularment» per la promoció exterior de la cultura popular.

Sobre la importància de protegir les manifestacions tradicionals es va posicionar el director general de Cultura del Govern, Pere Muñoz. Segons Muñoz, «és necessari que la gent vegi que aquest patrimoni, que no està format només per les festes de poble, té un pes suficient com per ser una cultura», digué. En l'article també queda definit què entén el Govern per cultura popular i tradicional. Aquesta comprèn «totes les expressions musicals, els balls, la indumentària, els oficis, els rituals, la literatura, les representacions teatrals i la gastronomia». Aquesta llei fou aprovada amb els vots dels grups del Pacte de Progrés i el suport parcial del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.