algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El príncep Carles d'Anglaterra passa comptes amb la premsa

L'hereu al tron d'Anglaterra, el príncep Carles, no ho dubtà a l'hora d'aprofitar ahir una cerimònia commemorativa de la fundació del primer diari britànic, ara fa tres segles, per realitzar una aspra crítica a la premsa del seu país. Davant els nombrosos directors de diaris i editors que assistien a l'acte, el príncep de Gal·les considerà que els diaris d'avui són parcialment els responsables de la que anomenà una «cultura de la protesta» que regna, en la seva opinió, a tota la Gran Bretanya.

La premsa britànica ha estat, segons les seves pròpies paraules, «maldestra, esquerpa, cínica, obstinada, en ocasions indiscreta, altres vegades imprecisa i determinats pics profundament injusta i danyina per a algunes persones i institucions», digué el príncep, se suposa que en referència a la reialesa. Després d'aquestes acusacions, que com és de preveure encetaran una polèmica al país, tractà de matisar les esmentades paraules i almanco reconegué que, en la majoria dels casos, la premsa pretén sobretot informar, revelar injustícies i també divertir els seus propis lectors.

El príncep de Gal·les expressà així mateix la seva «sorpresa» i gratitud als diaris del seu país per haver respectat la vida privada dels seus dos fills, els prínceps Enric i Guillem, principalment després de la mort de la seva mare, la princesa Diana. El príncep Carles ha pogut provar en la seva pell la força de la premsa d'un país en el qual no es perdonen les infidelitats, sigui qui sigui la persona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.