muy nuboso
  • Màx: 11.83°
  • Mín: 7.77°
12°

La Setmana Catalana a Nova York s'inaugura amb l'any Verdaguer

La presentació de l'any dedicat a l'escriptor ha estat el primer acte

La Setmana de la Cultura Catalana a Nova York (Catalan Culture Week in New York), que compta amb les participacions dels departaments de Cultura del Govern balear i de la Generalitat, juntament amb la cambra del llibre de Catalunya i l'Institut Cervantes, s'inaugurà diumenge horabaixa amb la participació dels diferents representats de les Illes i de Catalunya que s'han desplaçat a la ciutat nord-americana. La presentació de l'any Verdaguer ha estat el primer dels actes de la trobada.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Jordi Vilajoana, i el director general de Cultura del Govern balear, Pere Muñoz, presidiren la conferència que l'escriptor i editor Isidor Cònsul pronuncià sobre la figura de Jacint Verdaguer a l'hotel Sofitel de Nova York. Cònsul, membre del consell literari de l'any Verdaguer, ha recordat l'obra i la persona del poeta català, que serà objecte d'especial atenció al llarg d'aquest any.

D'altra banda, Vilajoana i Muñoz es reuniren ahir horabaixa amb el vicerector de la Universitat de Nova York per tractar la creació d'un fons de música de Catalunya i Balears i per iniciar els contactes per a la possible creació d'una càtedra a la Universitat dedicada a la música dels territoris catalanoparlants. La reunió també s'utilitzà per presentar l'Institut Ramon Llull recentment constituït.

Durant l'horabaixa d'ahir també tingué lloc, a la mateixa universitat, el concert del pianista mallorquí Albert Díaz amb un recital homenatge al compositor Romà Alís, durant el qual s'estrenà l'obra Freqüències de Josep Prohens. Posteriorment, i a la residència de l'ambaixador d'Espanya a l'ONU Inocencio Arias, es presentà el volum Bravo Joan Pons: l'univers del baríton a Nova York, editat per Documenta Balear i realitzat per Antoni Pizà i Bartomeu Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.