nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
20°

Acció Familiar denuncia la web sobre drogues de Caro a la Fiscalia

Mentrestant, la consellera diu que no dimitirà i acusa els populars d'hipòcrites i ignorants

L'ONG Acció Familiar de Balears, propera al PP, presentà ahir una denúncia davant la Fiscalia perquè «restringeixi o clausuri» la pàgina web sobre drogues de la Conselleria de Benestar Social en la qual «es fan recomanacions de com realitzar-ne el consum». En la denúncia, Acció Familiar considera «perjudicial pels menors» el fet que «l'accés no hi sigui restringit» per a tot aquell «que no està iniciat en el consum». Així mateix, l'ONG va fer públic un comunicat en el qual acusa l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor (dependent de la Conselleria) de «desentendre's dels joves».

Acció Familiar afirma que la resposta de l'Oficina «no aclareix» si és perjudicial pels menors no consumidors «l'accés sense restriccions» a la web, i es limita a «enumerar l'article 5 de la llei de protecció jurídica del menor» i a declarar que «com més informació, menys riscs», però sense dir «per a qui». En aquest article de la llei es garanteix que «els missatges adreçats als menors no els perjudiquin moralment o físicament» i que aquests «podran ser regulats de manera especial».

Poc més de mitja hora després que Acció Familiar presentàs la seva denúncia davant la Fiscalia de Balears, la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro, afirmà que no atendria les exigències del Partit Popular perquè dimiteixi. Caro presentà també un document on es recullen les similituds entre les recomanacions que presenta la web del Govern i la web del Pla nacional sobre drogues del Govern central.

La consellera digué que el Partit Popular «s'hauria d'haver informat sobre la prevenció de riscs» abans de «fer el ridícul». Així mateix, Caro declarà sentir-se del tot «orgullosa» quan el Partit Popular demana la seva dimissió perquè demostra que, a més de mantenir una «actitud hipòcrita» amb una «realitat tan dura» com la de les drogues, els populars són «els més corruptes i ignorants de tot l'Estat espanyol». Des del PP es qualifiaren de «lamentables» i d'«exabruptes» les paraules pronunciades per Caro.

Semblances  
Segurament la consellera Caro ni tan sols coneixia la denúncia d'Acció Familiar feta mitja hora abans que atacàs durament el PP per la polèmica web. De tota manera, les coincidències entre la web del Govern balear i la del Pla nacional sobre drogues, dirigit pel popular Gonzalo Robles, són més que evidents i Diari de Balears ja es féu ressò dissabte passat d'aquestes similituds.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.