algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Mites de la carretera es passegen per l'Illa

El II Trofeu de Balears Clàssic de l'Automòbil reuneix aquesta setmana 173 cotxes de 23 països

Somnis sobre rodes, marques de llegenda, mites de la carretera, concorren aquesta setmana a Palma amb motiu del II Trofeu Balears Clàssic de l'Automòbil. Un Ral·li dels de veritat que, a càrrec de 173 joies de l'automobilisme procedents de 23 països, cobrirà diversos recorreguts al llarg i ample de Mallorca fins el dia 10 de març. El moll de la Llonja és l'escenari elegit com a punt de sortida i meta de la competició, on ahir la majoria de vehicles participants ja feien brugir els seus poderosos motors de potències inconfessades.

El trofeu, que cobrirà trams que van des de l'ermita de Sant Salvador a la serra de Tramuntana, el Pla, i les comarques del Llevant i Ponent, es divideix en dues seccions segons els models el cubicatge dels quals oscil·la entre els 1.000 i 4.500 centímetres cúbics. A la secció de Competició obtenir el millor temps depèn tant de les carreres de muntanya com de les curses de circuit. En el primer cas el conductor condueix contra rellotge, als circuits es determina en la cursa de posicionament qui és el més ràpid i es determinen així les posicions de sortida. El més veloç és també el vencedor.

A la secció Regularity es recorre un trajecte determinat en un temps exacte donat. A la muntanya això significa que els pilots han de mantenir des de la sortida fins a la meta exactament el temps donat i si és sobrepassat, són penalitzats. Al circuit han d'efectuar tres voltes en el mateix temps. A la classe Competició el vehicle ha d'estar equipat per a la carrera, pilot i copilot han de portar vestits antiinflamables.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.