algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Son Tugores obre amb una mostra sobre la importància de la llum

L'exposició que inaugura el casal d'Alaró recull les obres d'una quarantena d'artistes

40254
Vadell, Moragues i Gomila amb la majoria dels artistes presents a la mostra. | PERE BOTA.

La localitat d'Alaró acull avui la inauguració de la mostra Llum + Llum, amb la qual es presenta al públic el recentment rehabilitat casal de Son Tugores, com a centre de cultura, formació i biblioteca. L'exposició, organitzada amb motiu del centenari de l'electricitat, aplega més d'una quarantena d'artistes illencs o relacionats d'alguna manera amb Mallorca que mostren alguna de les seves obres que directa o indirectament responen al concepte de llum. D'aquesta manera, les sales polivalents del nou casal donen cabuda a creadors amb diferents concepcions de l'art i diferents manifestacions artístiques, totes elles realitzades durant la primera meitat del segle XX, representatives de l'art contemporani que es fa i es feia a Mallorca.

Comissariada per Gudi Moragues, la mostra recull les obres d'artistes com Ferran Aguiló, Joan Costa, García Sevilla, Miró, Tàpies, Barceló, Mompó, Pep Sirvent, Pep Coll, Pep Llambies, Rafa Forteza, Amador, Susy Gómez, Ñaco Fabré, Juli Ramis, Xam, Guinovart, Campano, Bernardí Roig, Jaume Mir i un llarg etcètera. La responsable de l'exposició posa de manifest que «aquesta mostra recull peces emblemàtiques de cada autor, on la llum té la seva importància». Moragues explica que el títol de la mostra recull la famosa frase que pronuncià Goethe en el seu llit de mort «demanant 'llum, més llum'». Moragues afirma que aquest títol «no només fa referència a la famosa frase del poeta, dramaturg i polígraf alemany», sinó que també respon al fet que «es commemora el centenari de l'arribada de l'electricitat, que en aquest cas combina la llum articificial amb la llum que l'art aporta a la nostra vida».

En aquest sentit, el batle de la localitat, Josep Gomila, manifesta que «ens sentim molt orgullosos de poder acollir els artistes que formen aquesta mostra i inaugurar Son Tugores amb una exposició que posa de manifest la influència de la llum en el món de l'art». Per la seva banda, Maria Antònia Vadell, responsable de Cultura del Consell de Mallorca, que juntament amb l'Ajuntament d'Alaró ha finançat la mostra, afirma que «aquesta exposició, que mostra un primer pas cap a la modernitat dels artistes mallorquins, suposa un magnífic colofó a les celebracions del centenari de l'arribada de l'electricitat. Així mateix amb Llum + llum itentam descentralitzar les activitats culturals amb propostes tan interessants com aquesta».

Aquesta exposició mostrarà també la recent rehabilitació que ha patit el casal de Son Tugores. Aquestes obres han estat les causants dels diferents retards en la inauguració de la mostra que romandrà en aquest espai durant aproximadament un mes. Posteriorment el casal esdevindrà un centre de formació que comptarà amb una biblioteca i una cafeteria, amb sales polivalents dedicades a diferents activitats. En el procés de rehabilitació s'han invertit uns 150 milions de pessetes (90.000 euros), en un projecte que ha estat finançat per la Unió Europea a través de la Conselleria d'Economia del Govern balear.

A cel obert
La mostra Llum + llum que té lloc al casal Son Tugores dedica un apartat especial a Mompó, que sota el títol Mompó a cel obert, recull una sèrie de fotografies inèdites del primer viatge de l'artista a Mallorca, el 1974, i de la seva posterior estada a Alaró. Amb aquesta sèrie d'imatges de Joan Ramon Bonet es vol retre una mena d'homenatge a l'artista català «que mentre va romandre entre nosaltres no el vàrem saber valorar i ara volem correspondre i agrair», explica Josep Gomila, batle de la localitat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.