cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Alicia Gispert porta a la Horrach Moyà la «lleugeresa» de les formes

Núria Marquès presenta també la instal·lació «Join a confident life»

La galeria Horrach Moyà de Palma acull aquesta nit la inauguració de la mostra Escultures d'Alicia Gispert a la planta baixa i la instal·lació de Núria Marqués Join a confident life a la sala de projeccions. Escultures suposa el debut en el circuit artístic de la jove escultora Alicia Gispert, que presenta aquí una sèrie de les seves darreres creacions «fetes en funció de l'espai que els havia d'acollir», tal com l'artista posa de manifest.

Les escultures, deu en total, presenten formes «variables per tal que es puguin combinar entre si ja que aïllades no tenen sentit», explica Gispert i transmeten una sensació de lleugeresa, «cosa que era un risc ja que treball amb un material pesat com és el gres». La totalitat de les peces tenen en comú les formes simples i armòniques «perquè d'aquesta manera em donen més joc i són més fàcilment combinables». La majoria de les peces destaquen pel seu gran format i pel fet d'incorporar el color sense utilitzar esmelts o vidriats. L'artista, que no descarta la possibilitat de treballar amb altres mitjans, explica que «de moment seguiré per aquest camí, fins que el cremi».

La menorquina Núria Marqués, per la seva banda, mostra a la sala de projeccions a través de les tres peces que integren la seva instal·lació «elements físics de salvament per a emergències emocionals», és a dir «els ansiolítics com a escapularis del segle XXI». L'artista recrea a Join a confident life by Kidult time ways «una agència de viatges psíquics que et porta a un paradís artificial, decadent, una solució fícticia i infantiloide amb data de caducitat que és una màscara pels problemes».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.