cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

L'AELC guardona Quim Monzó com a escriptor català de l'any

Els premis Cavall Verd són per a Jordi Pàmies i Manuel Forcano

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) ha distingit Quim Monzó com a escriptor català del 2002. Monzó, que ja ha vist la seva trajectòria reconeguda amb diferents premis, és un autor prolífic que es caracteritza per la seva mordaç ironia i crítica social tant en els contes com en les novel·les i els seus articles publicats.

Dins els premis Cavall Verd, fundats per la delegació de l'AELC a les Balears, el guardó Josep Maria Llompart de poesia és per a Jordi Pàmies per Narcís i l'altre, obra amb la qual l'autor ja guanyà el Miquel de Palol. Pel que fa al premi Rafael Jaume de Traducció Poètica, és per a Manuel Forcano per la traducció Clavats a la carn del món de l'israelià Yehuda Amikhai. El poeta aconseguí el 2000 la Flor Natural als Jocs Florals de Barcelona amb el poemari Corint. Ambdós guardonats rebran els seus premis respectius en el marc de les jornades literàries que se celebraran el 26 d'abril.

El premi Memorial Jaume Fuster d'enguany es concedeix a Joaquim Carbó per haver contribuït de manera cabdal i perseverant a la normalització de la literatura juvenil catalana. Mentre que els premis de la crítica dels escriptors valencians han estat per a Antoni Martí Monterde per l'obra narrativa L'erosió, Isidre Martínez Marzo pel poemari Sense mi, Jesús Tuson per l'assaig Una imatge no val més que mil paraules i Rodolf Sirera per l'obra de teatre La mirada de l'alquimista. Com a novetat d'enguany, l'AELC ha convocat el Premi Aurora Díaz Plaza d'articles d'anàlisi i estudi sobre literatura infantil i juvenil catalana. Els guanyadors ex aequo són Pep Molist per Observa, compara i tria. Alfabet incomplet de la literatura infantil i juvenil catalana i Joan Portell per Històries de la Guerra Incivil.

Entrega dels guardons  
Els premis Cavall Verd s'entregaran el proper dia 26 d'abril en el transcurs d'un sopar que se celebrarà al casal de Cultura de Can Gelabert de Binissalem. L'acte està organitzat per l'Associaicó d'Escriptors de Llengua Catalana a les Balears, presidida per Antònia Vicens.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.