algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

El crani fòssil de la «Sra. Ples» es retroba amb el seu cos

Aquestes són unes de les restes antigues trobades més completes

La «Sra. Ples», el crani fòssil de l'homínid més famós de Sud-àfrica identificat recentment com el d'un adolescent de l'espècie australopitec africà, s'ha trobat amb el seu cos després d'una separació de 2'5 milions d'anys. «El crani, el més complet d'australopitec en tot el món, fou trobat l'abril de 1947 a les coves d'Sterkfontein (al nor-oest de Johannesburg), prop d'un esquelet parcial de la mateixa espècie», explicà Francis Thackeray, investigador del Museu de Ciències Naturals del Transvaal.

«Els seus descobridors no consideraren, malgrat tot, la possibilitat que ambdós especímens corresponguessin a un mateix individu», assenyalà el científic. Segons Thackeray, un estudi recent determinà que l'esquelet, catalogat amb la designació Sts-14, és també el d'un mascle jove i és «altament probable» que pertanyi a la «Sra. Ples», ja que fou trobat molt a prop d'aquesta i en el mateix estrat rocós de 2'5 milions d'anys d'antiguitat.

Thackeray explicà que el metge escocès Robert Broom i el seu assistent John Robinson, els descobridors d'aquestes restes fòssils, descrivirena la «Sra. Ples», el crani, com a pertanyent a una femella adulta i a l'esquelet parcial, Sts-14, com el d'una adolescent de l'espècies dels australopitecs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.