algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Mesclat recupera les personalitats més rellevants de la Nova Cançó

El grup de folk-rock català presentà a l'SGAE el seu primer disc

Fa un any i mig que fan concerts arreu dels Països Catalans i fins aquest mes no han tret a la llum el seu primer treball. Ells són Mesclat, una banda de folk-rock català formada per sis músics provinents de diferents punts de la geografia catalana i grups, i ahir presentaren a l'SGAE de Palma el seu primer disc: Mesclat. El bateria Joan Reig, d'Els Pets, el guitarra David Rossell, de Brams, i el xeremier i fabioler mallorquí Josep Antoni Rubio, de Música Nostra, són els tres components del grup que estigueren a Palma.

L'objectiu principal del grup és «recuperar la música catalana d'arrel tradicional i fusionar-la amb sons moderns per donar-li un altre aire», explicà Reig. Per això, s'han ajuntat tres músics provinents del rock i tres del folk. Per una altra banda, Mesclat també ha recuperat alguns temes del moviment de la nova cançó i aquesta serà, segurament, una constant en la seva discografia, perquè «allò que tenim més clar és que tenim moltes ganes de fer feina», afegí el bateria del grup. En aquest treball han versionat Què volen aquesta gent?, de Maria del Mar Bonet, Torna, torna Serrallonga, dels Esquirols, i la popular valenciana No en volem cap, que en aquest cas és No en volem cap que no vagi borratxo.

Reig declarà que «l'èxit que hem obtingut fins ara es deu al fet que feim una música de carrer, ballable», i Josep Antoni Rubio ho atribuí a la necessitat de «reviscolar la música folk catalana, que està en una situació molt endarrerida si la comparem amb França o amb d'altres regions d'Espanya, com és el cas d'Andalusia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.