algo de nubes
  • Màx: 16.98°
  • Mín: 11.11°
16°

Una col·lecció infantil potencia la diversitat lingüística del català

Edicions Bromera ha presentat la col·lecció de literatura infantil L'Elefant, mitjançant la qual vol potenciar el coneixement de la diversitat lingüística catalana entre els nins de vuit a catorze anys. La col·lecció s'inicia amb quatre contes dels autors Mercè Company, Vicent Pardo, Joles Sennell i Carles Cano. L'objectiu principal de la nova col·lecció és, segons la referida editorial, donar a conèixer autors de totes les variants dialectals del català "en aquest cas, valencians, catalans i mallorquins" perquè els més joves s'habituïn a la gran diversitat lingüística que caracteritza la nostra llengua.

L'escriptor Vicent Pardo ha considerat positiu el naixement de la col·lecció, ja que considerava que «era necessària una col·lecció sense cap tipus d'autolimitació per temes d'àmbit geogràfic o territorial». L'escriptora Mercè Company va afegir que en un moment com el que es viu actualment d'«homogeneïtzació cultural», és necessari «actuar des de dins, llengua a llengua, amb cura perquè aquesta homogeneïtzació no signifiqui restar particularitats, sinó sumar i fer créixer la gran riquesa que representa poder disposar d'una llengua viva».

La col·lecció L'Elefant s'obre amb els títols Missió espacial, de Mercè Company; 8.388.607 caramels per a un aniversari, de Vicent Pardo; La dent de la Clara, de Joles Sennell, i La màquina dels contes, de Carles Cano.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.