muy nuboso
  • Màx: 17.94°
  • Mín: 13.93°
17°

Paula Serra: «M7 és la solució de les emissores locals que tenen en comú la parla»

La directora d'audiovisuals del Grup Serra xerrà de la cadena

M7 Televisió, la nova aposta del grup Serra, començà ahir la seva emissió. La nova televisió local, fruit de la unió de la catalana Flaix TV i TeleNova, ofereix importants novetats principalment centrades en l'àmbit musical, encara que es conserven els de més èxit. La directora de mitjans audivisuals del grup Serra, Paula Serra, explicà les raons d'aquest nou projecte i les expectatives creades al seu voltant.

"M7 significa la fi de TeleNova? 
"M7 és un nou rellançament de TeleNova. Després de cinc anys d'emissió crèiem que havíem de tornar a començar, canviar l'aspecte de la cadena. Sorgí l'acord amb Flaix TV i vàrem pensar que era una bona oportunitat per completar les hores de programació sense perdre el component local, tocant temes que interessin a tothom, com, per exemple, la música.

"Quins són els programes que continuen? 
"Hi ha tres espais que conservam de Telenova: El Superguai, els informatius, i dins aquests el programa de Tomeu Terrassa, i el debat d'Hora Pública.

"I els espais musicals de Flaix són la manera d'atreure els joves? 
"La veritat és que sí. Amb l'Espai Superguai hem aconseguit arribar als més petits, amb els informatius, a la gent gran, i ens calia atreure els joves. Per aquesta raó també M7 té un aire més jove que TeleNova i hem fet un gran esforç per canviar el disseny dels platós i les capçaleres dels programes, entre d'altres coses. Hem intentat per tots els mitjans que la idea que televisió local és sinònim de televisió pobre desaparegui, encara que les locals mai no competiran amb les autonòmiques.

"Creis que M7 crearà un precedent en el món de l'audiovisual? 
"Sí, perquè és la solució de les emissores locals que tenen en comú la parla i alguns continguts, com és la música. Madonna és igual aquí que a Barcelona o València. Però hi ha d'altres coses que interessen a tot arreu, els continguts universals, per dir-ho d'alguna manera, com ho podria ser la gesta del nedador Xavi Torres.

"I quin paper té la cultura a M7? 
"Hem apostat més fort per aquesta i hem encetat tres espais culturals: Trajectòries, Mirall i Cinematògraf. En el primer farem un repàs a la biografia de sis pintors, entre els quals hi ha Joan Bennàssar i Ramon Canet. El Mirall és una entrevista molt personal a una persona que es troba o s'ha trobat de pas per Mallorca i el Cinematògraf, un informatiu tradicional de la cartellera.

"Què significa el nom? 
"Li hem posat el 7 per recordar que TeleNova era el Canal 37 de Mallorca i la M perquè amb aquesta lletra comencen paraules com més, millor, Mallorca, música i modernitat. De cap manera volíem posar-li Cadena 7, o Antena 7 o Televisió 7 i així cadascú ho interpreta com vol.

"Quines novetats més hi ha? 
"A diferència de la resta de cadenes, M7 vol potenciar la programació del cap de setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.