algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Solsona duu al Solleric una mostra sobre «el moviment de les dríades»

L'artista catalana Núria Solsona (Lleida 1972) mostra a l'espai Quatre del Casal Solleric de Palma, a partir del proper 7 de març, la seva instal·lació Dríades, que suposa una reflexió entorn «del moviment etern» d'aquests personatges mitològics. Solsona parteix d'aquesta representació de les nimfes dels boscs per reflexionar entorn de «l'aspecte de total dependència del personatge cap al seu entorn, lligat a les fases, metamorfosis i cicles dels paisatges», ja que les dríades tenien les seves vides unides a la dels arbres.

Dividida en quatre apartats, la instal·lació ocupa tot l'espai Quatre, «en un temps cíclic sense principi ni final, on l'espectador es veu envoltat d'un paisatge creat per ell mateix». Així, El bosc ordenat, la primera part del muntatge, recrea un bosc real damunt una taula de menjador, combinant elements quotidians amb elements de paisatge. La instal·lació evoluciona cap a la segona part, El conte-contenidor, iniciant el que l'artista anomena «fusió del personatge i el paisatge». Aquí l'espectador es troba amb un vestit suspès a l'aire, amb un llum al seu interior, «sobre el qual és projectada la imatge d'un bosc».

Les dues darreres parts, La dona arbre i L'escenari, fan una referència més explícita a la figura mitològica de les dríades. Les imatges d'un cos femení i un arbre se superposen i donen lloc a una imatge condicionada per la forma de les branques. La instal·lació es tanca amb la imatge d'un bosc irreal que es multiplica en un moviment espiral, representant, en paraules de Solsona, «el moviment dins un temps cíclic i infinit, on una història en produeix una altra».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.