algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Les dones des d'una mirada femenina

El centre de Cultura Sa Nostra acull una exposició de fotos amb el títol «Les dones a les ciutats»

Les obres seleccionaes de la segona edició del concurs fotogràfic de l'Institut Balear de la Dona, Dones fotografien dones s'exposen a partir de demà al centre de Cultura sa Nostra de Palma. Ahir, la presidenta de l'institut, Francisca Mas, donà a conèixer els noms de les guanyadores.

Amb el tema Les dones a les ciutat, el bo, el dolent, el lleig a les ciutats la convocatòria d'enguany ha destacat per un notable increment de la quantitat d'obres presentades, fins a seixanta més. Les guanyadores han estat, en la modalitat de blanc i negre, Mercedes Quirante Porcel amb Mujer en el mercado de Jaipur (Índia) i en color, Francisca Far Cabot per Un dia qualsevol. Així mateix, el jurat decidí atorgar dos accèssits a Alba Pont Company per Soledat contínua i Tizziana Altamiranda per la fotografia Mujer II, en color i blanc i negre, respectivament.

En total les cinquanta-set participants presentaren a concurs 157 fotografies de les quals l'Institut de la Dona en seleccionà 48, que són les que s'exposen. Principalment destaquen per temàtiques com la soledat de la vellesa, inquietuds, desesperança... També hi ha una gran quantitat d'imatges exòtiques de viatges... Cal ressenyar també que majoritàriament les dones que han pres part al concurs s'han decantat principalment pel color.

La guanyadora en aquesta modalitat, Francisca Far, resident a Palma, tractà de captar una escena de la seva vida quotidiana. «es tracta de dues dones fent un descans durant la seva jornada diària». Pel que fa a la fotografia guanyadora del certamen en blanc i negre, Mercedes Quirante la captà durant un viatge a l'Índia fa tres anys. S'hi reflecteix una dona a la qual estan llimant les dents amb una serradora de fuster. «A l'Índia és de moda que les dones tenguin les dents cap a fora i per això se sotmeten a pràctiques com aquesta», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.