nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Les guanyadores dels concursos del Govern visiten Mallorca

Les dues premiades participaran avui a la Diada

María Soledad Amatriain i Silvina Mercadal, d'ascendència balear, membres de les Cases de Balears de Córdoba i Rosario (Santa Fe), respectivament, han estat les guanyadores del concurs de fotografia i certamen literari convocats pel Govern entre les Cases de Balears a Amèrica Llatina. El premi ha estat viatjar a Palma i assistir als actes que amb motiu del Dia de Balears s'organitzen avui. Ahir el president Antich les rebé en audiència.

María Soledad té família a Pollença i els besavis de Silvina eren de Ciutadella (Menorca). El treball de Silvina ha estat sobre un diari personal que escrivia des de feia un any. «És una experiència personal d'algú que és en trànsit per diferents llocs. El que pretenia és reflectir una mica aquests espais diferents i aquests vincles, també diferents, i tractar de fer una mica més evidents les sensacions relacionades amb el paisatge i als vincles que s'hi constitueixen».

Per la seva part, María Soledad ha pintat una sèrie de retrats, els models dels quals han estat membres de la seva família: «He treballat, sobretot, en els trets que es manifesten a través de les generacions». Quant a la situació que travessa el seu país, ambdues estan d'acord que és complicada, més del que des d'aquí es pugui suposar. «És una situació que es cuinà durant 30 anys, en la qual sempre ha sortit beneficiat el sector financer, cosa que ha implicat que les indústries entrin a la ruïna. D'altra banda, hi ha les privatitzacions, que qualifiquen d'irracionals i de poc controlades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.