algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 9.93°

Un còmic revela els secrets d'Andratx

Tomeu Alzina és autor de la publicació que explica en vinyetes la història del municipi

Mateu Alzina és l'artífex del volum Història d'Andratx en còmic, un llibre en el qual resumeix en cinquanta pàgines els capítols més rellevants de la història del municipi mallorquí. En aquest volum, l'escriptor narra com es formà Andratx geològicament, qui foren els primers andritxols, quan es dugué a terme la construcció dels talaiots i com visqué el municipi la conquesta del rei en Jaume el 1229, entre d'altres fets. A la vegada, hi ha reservat un espai per als costums, els quals considera «imprescindibles per entendre el present». Per aquesta raó, a la Història d'Andratx en còmic es troba l'explicació de quin era el procés per arribar a ser mestre d'ofici o fer la compravenda de les cases.

Malgrat tot, aquests no són per Alzina els fets més destacats de la història del municipi. L'autor del llibre considera que els dos capítols més importants per als andritxols foren, en primer lloc, «el fet d'estar sotmesos a una constant lluita contra els moros fins el 1830» i, en segon lloc, «la manca de recursos econòmics i alimentaris, que féu que a mitjan segle XIX molts ciutadans del municipi emigrassin a França i a Cuba, deixant les dones soles a l'Illa».

Finalment, Alzina ha dedicat el darrer apartat del llibre als andritxols famosos. En aquesta secció, l'escriptor i pintor ha seleccionat vuit personatges dels més coneguts del municipi, entre els quals figuren el cuiner Tomeu Esteva (1920), el catedràtic d'història i secretari del Círculo Mallorquín, Josep Ensenyat Alemany (1897-1978), i el cistercenc Antoni R. Pasqual Freixes, autor d'una trentena de volums sobre Ramon Llull. D'aquesta Història d'Andratx en còmic se n'han editat 25.000 exemplars, de manera que «arribi a tots els ciutadans del municipi», explicà Alzina.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.