algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El Teatre Principal es manté «viu» amb una variada programació

La Fundació ha preparat diverses activitats que inclouen música, dansa i teatre

«Fa un any vàrem prendre la decisió de tancar el Teatre Principal amb el compromís de no aturar les produccions del Consell. Avui estic molt satisfeta de poder demostrar que, malgrat no tenir teatre, continaurem molt presents en el món cultural de tot Mallorca». Així parlava la consellera de Cultura del Consell, Maria Antònia Vadell, en la presentació de la programació de la Fundació del Teatre Principal, una programació «més completa i amb més produccions que mai». L'oferta que es desvia a l'Auditòrium, al Teatre del Mar i a diferents llocs de la part forana inclou durant tot l'any teatre, música, dansa o lectures dramatitzades. L'objectiu fixat per la Fundació és promocionar les activitats gestades a Mallorca, però sense deixar de banda les propostes interessants d'altres indrets. El pressupost és de 160 milions de pessetes.

«Nosaltres teníem molt clar que havíem de lluitar més que mai. El programa és bastant ambiciós i reuneix tota una sèrie d'activitats fins i tot arriscades», va comentar Joan Gomila, director gerent de la Fundació. El director musical, Francesc Bonnín, parlà de les activitats musicals que es duran a terme. Un dels fonaments serà les actuacions dels cors del teatre, que seran itinerants. La temporada d'òpera també es mantindrà. L'estrella en aquest àmbit serà sens dubte Carmen, una proposta novedosa que es farà al pati de la Misericòrdia el 27 i 29 de juny; com també La bohème, prevista a l'Auditòrium per al proper mes de maig. Aquesta és una coproducció de la Fundació juntament amb els Amics de l'Òpera de Maó.

Pel que fa a activitats teatrals, el seu director, Rafel Lladó, explicà quines serien les propostes. Quant a contractació, es podrà veure Titus andrònic, premi Butaca 2001 de Barcelona al millor espectacle, el 15, 16 i 17 de febrer al Teatre del Mar i el 18 a Manacor. La dansa també és una de les propostes de la Fundació amb la companyia Mal Pelo i L'animal a l'esquena, producció del Teatre Nacional de Catalunya, a la Misericòrdia i a Sa Màniga el mes de juny. Per juliol arribarà Ses tres claus, de la companyia Au Ments. Per març es podrà gaudir de Madame et monsieur de la companyia Leandre et Claire.

Una proposta divertida és la de Joan Carles Bellviure, que l'ha desenvolupada amb èxit a França. Es tracta de la creació d'un espectacle a partir d'històries reals contades per gent de les Balears a través d'entrevistes. Les històries seran recollides a les localitats que participin en el projecte. Els espectacles són interpretats per dos actors davant una vintena d'espectadors en domicilis particulars. Es durà a terme els mesos de setembre i octubre. Després trobarem les lectures dramatitzades que són el bessó d'una futura producció. Tindran lloc durant tot l'any al Centre de Cultura de Sa Nostra, a la UIB i a diferents pobles. Els directors teatrals Josep Ramon Cerdà, Biel Jordà i Mateu Grau s'han encarregat d'elegir els textos a partir dels quals es farà la lectura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.