muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

El 50è aniversari de l'arribada al tron britànic de la reina Isabel II

Diversos viatges a l'estranger i un discurs personal d'Isabel II d'Anglaterra són alguns dels actes que commemoraran enguany el cinquantè aniversari de la seva arribada al tron. El palau de Buckingham, residència de la família reial, i Downing Street, despatx oficial del primer ministre britànic, Tony Blair, han donat a conèixer el calendari de celebracions, que inclouen viatges a Jamaica i Nova Zelanda. En una carta enviada als diputats, Blair comunicà la llarga llista d'esdeveniments programats i aprofità per felicitar la reina pels seus cinquanta anys al tron i per agrair-li «el servici dedicat al poble britànic».

Entre les celebracions més simbòliques, figura un discurs que pronunciarà la reina davant de les cambres dels Comuns i dels Lords el 30 d'abril, si bé la data ha de ser aprovada encara pel Parlament, segons informà el palau de Buckingham. Aquesta serà la cinquena vegada en tots els seus anys de regnat que Isabel II farà un discurs personal a les dues cambres del Parlament.

Si bé la reina intervé tots els anys en l'obertura del Parlament, la darrera vegada que la sobirana pronuncià un missatge de caràcter personal davant les dues cambres va ser el 1995, quan es va celebrar el cinquantè aniversari del final de la Segona Guerra Mundial. Un dia abans de protagonitzar el discurs, la reina i el seu espòs, el duc d'Edimburg, seran els convidats d'honor de Blair a la residència de Downing Street.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.