cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

El Museu de Manacor descobreix tot el procés d'investigació del patrimoni

L'exposició «Arqueòleg per un dia», s'inaugura aquest vespre a la torre dels Enagistes

40544
Imatge de l'exposició «Arqueòleg per un dia».

El Museu d'Història de Manacor, ubicat a la torre dels Enagistes, inaugura avui a les 20 hores la mostra Arqueòleg per un dia. L'exposició, que estarà a la sala manacorina fins el 28 de maig, està dedicada a la difusió del complex procés d'investigació que es du a terme des que es decideix excavar un jaciment fins que se'n fan públics els resultats.

Arqueòleg per un dia és bàsicament «una mostra didàctica», explicà la seva responsable, l'arqueòloga Magdalena Salas. El principal objectiu és donar a conèixer en què consisteix i quina importància té la feina d'un arqueòleg en l'estudi del passat i en la conservació del patrimoni.

Per afavorir al màxim la comprensió d'aquest procés d'investigació, la mostra disposa d'una àmplia col·lecció de fotografies i de plafons explicatius, ordenats segons les fases del procés: la decisió d'excavar un terreny concret, el mètode, la recollida de les mostres descobertes, la fotografia, la restauració de les peces, la feina de laboratori i la publicació i restauració dels resultats, principalment.

A més de l'exposició, hi ha un seguit d'activitats lligades al projecte Arqueòleg per un dia, entre les quals Salas destacà el cicle de conferències. En total, seran cinc les ponències que tindran lloc a la torre dels Enagistes de Manacor, una cada mes fins que finalitzi l'exposició, el 28 de maig. La primera es farà dimecres i du per títol La feina de l'arqueòleg. A més, les jornades abordaran els temes de l'arqueologia urbana, els projectes arqueològics que es desenvolupen a Mallorca, els de Manacor i les disciplines auxiliars de l'arqueologia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.