algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
17°

Arròs pobler per Sant Antoni a Gràcia

Més de 240 convidats assistiren al sopar que cada any ofereix l'artífex de la festa, Antoni Torrens

En aquest 10è aniversari de Sant Antoni a Gràcia no hi pogué faltar l'arròs bomba de sa Pobla: en dugueren més de 30 quilos per al sopar que l'artífex de la festa, Antoni Torrens, ofereix a personalitats del món de la política i de la cultura. Tomeu Quic tornà a dirigir aquest arròs brut que cuina per a més de 240 convidats. Enguany, Pere Pixeris tampoc no hi volgué faltar. De bon matí, tots dos, acompanyats d'Antoni Torrens, ja es trobaren al mercat de l'Albaceria a Gràcia per comprar tots i cadascun dels ingredients necessaris perquè l'arròs brut pobler sortís millor que mai. Els mateixos placers de cada any des d'en fa deu els esperaven puntuals a la seva cita. El sopar és un parèntesi dins les festes que se celebren a Barcelona amb motiu de Sant Antoni a Gràcia i que enguany començaren dijous amb una degustació gastronòmica mallorquina, al Centre Artesà Tradicionàrius, i continuaren amb una nit de gloses, corrandes i jotes. Hi va haver sobrassada, camallot, greixonera, ensaïmades de trossos i de cabell d'àngel i molts degustadors.

Com és costum, en el sopar que ahir vespre organitzà Torrens estava prevista l'assistència de personalitats rellevants de la societat barcelonina, directament relacionats amb Mallorca. La invitació es va fer arribar a Gerard Thomàs, president de l'Audiència de Barcelona; a l'escriptor Pere Bonnín i a diferents representants de la Universitat de Barcelona; a Jaume Sansó, cap de la Comamdància de la Guàrdia Civil de Barcelona; i a Ferran Mascarell, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona; com també a Teresa Sandoval, exregidora del districte de Gràcia i al pobler Llorenç Serra Ferrer, actual assessor del Barça, entre d'altres. Molts dels convidats abans d'anar a sopar s'acostaren a la sala d'exposicions del districte de Gràcia. Allà presentaren l'exposició Gràcia, 10 anys de pòsters. La mostra inclou els pòsters i les obres originals d'aquests 10 anys de Sant Antoni a Gràcia.

Després del sopar, el punt de trobada va ser el Centre Artesà Tradicionàrius per un doble motiu, perquè, a més de l'actuació del grup Pla Forana i del ball amb el grup Xaloc, s'hi presentà el disc compacte Sant Antoni i el Dimoni als Països Catalans, un recull d'Antoni Torrens editat per l'Associació Cultural Albopàs.

Torrens explicà que el que realment presenten són dos compactes, un que recull cançons ancestrals que tenen com a nexe d'unió sant Antoni i l'altre que són noves cançons que parlen del sant. Pel que fa referència a les versions ancestrals, n'hi ha de sa Pobla, d'Artà, de Son Servera, de Son Macià, en defintiva, de pobles amb tradició antoniana. I de València n'hi ha de Forcall, la Todolella, Benicarló; i de Catalunya, d'Ascò, Bot, Baix Segre; i d'Aragó, de Saidí i de Beseí; i també n'hi ha d'Itàlia. A l'altre CD hi han intervingut grups com ara Música Nostra, Artà Balla i Canta, i l'Albaida de Menorca. També hi ha una cançó de Guillem d'Efak, El dimoni cucarell i cançons de Sant Antoni, a més d'Urbàlia Rurana amb el seu Sant Antoni Ermità i Biel Majoral amb Camí a camí, en què invoca sant Antoni. De la comarca d'Osona s'ha recollit la cançó del traginer, que és sant Antoni, el patró del poble.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.