algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Artistes de les Illes participen a la mostra «Otras meninas» a Madrid

L'exposició, promoguda per Woman Together, reuneix 36 creadors

El mite de les «menines» ha reunit trenta-sis destacats artistes contemporanis, alguns de les Balears, a la sala d'exposicions de la Fundació Telefónica de Madrid en la mostra Otras ,eninas, projecte promogut per l'associació Woman Together. Hi destaca tant el nombre d'autors com la varietat de tècniques, estils, llenguatges i suports, i també l'alta qualitat de les peces. La mostra comença entorn de la gran «menina» de vidre de Miguel Ingles, que preside la sala. S'hi exhibeixen les obres amb què els artistes participants, a través de pintures, escultures, «collages», fotografies, instal·lacions o dibuixos, reinterpretan el model femení de la «menina» de Velázquez, un dels més significatius no tan sols de la pintura barroca espanyola, sinó de l'art contemporani.

Josep Guinovart, Manolo Valdés, Pedro Txillida, Eduardo Arroyo, Ràfols Casamada, M.F. Llamazares, Ouka Lele, Alberto Schommer, Robert Llimós, Josep Maria Subirachs, Pepe Yagües, Javier de Villota, Àngel Muriel o Patricia Allende són alguns dels creadors que s'han sumat a aquest projecte, juntament amb Jeroni Bosch, Bernardí Roig, Jesús Cànovas, Ramon Caimari, Ricard Chiang, Paco Espinosa, Pep Guerrero, Teresa Matas, Joan «Sineu», Santiago Picatoste, Juan Lacomba i Rafel Timoner de les Balears.

Els creadors s'han compromès perquè les obres, totes en venda, romanguin a l'exposició durant els cinc anys que durarà el projecte. Després de mostrar-se a Madrid l'exposició viatjarà per diverses ciutats espanyoles. Posteriorment, es mostrarà en països iberoamericans en un itinerari al qual està previst que se sumin obres d'artistes de diferents països. L'exposició, «singular i solidària», serveix de reflexió sobre el fet femení i mostra «la nova 'menina' que intenta trencar els motlos establerts».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.