cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Els Cossiers d'Algaida canviaren d'escenari

Les obres de la parròquia obligaren a traslladar les tradicionals danses de sa Placeta a sa Plaça

Les obres de rehabilitació de la parròquia de Sant Pere i Sant Pau obligaren ahir a traslladar, per primera vegada, les danses ancestrals dels Cossiers a sa Plaça. Fins ara, els tradicionals balls a l'aire lliure s'escenificaven a sa Placeta, just devora el portal lateral de l'emblemàtic temple religiós. Les festes de Sant Honorat 2002 tornaren a destacar per la seva intimitat. El president del Govern balear, l'algaidí Francesc Antich, acudí un any més a la cita, i encapçalà juntament amb el batle, Jaume Jaume, la comitiva d'autoritats locals.

La missa de festa fou cantada per l'Orfeó Castellitx, mentre que l'homilia va anar a càrrec de Francesc Novella, de l'Oratori de Sant Felip Neri. Enguany, els Cossiers foren Bernat Capellà, Xesc Barceló, Pep Pou, Ricard Echevarría, Jordi Joan i Pere Ferragut. Mireia Mulet representà la Dama, i Joan Antoni Oliver, el dimoni.

Els típics instruments: tamborinos, flabiols i xeremies, foren sonats per Mateu i Alexandre Mulet i Mireia Oliver. En total, es dansaren els balls ses Bombes, l'Oferta, Mestre Joan, Els Reis, Obriu-mos, Flor de Murta, Dansa Nova, es Mercansó, i Titoieta, amb la lluita entre la Dama i el Dimoni, i la consegüent victòria del Bé sobre el Mal. Aquesta dansa emociona residents i visitants, i en aquest nou escenari, la varen poder contemplar més ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.