algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

El ministre de Finances de Noruega contreu un matrimoni homosexual

Com una nova fita en el reconeixement dels drets dels homosexuals, el ministre noruec de Finances, el conservador Per-Kristian Foss, oficialitzà la seva unió amb un altre home, i s'ha convertit en el primer membre del Govern que contreu un enllaç homosexual, informà el diari Dagens Naeringsliv. Foss, de 52 anys, que mai no ha ocultat la seva homosexualitat, formalitzà la llarga relació que l'uneix amb Jan Erik Knarbakk, de 50 anys, director del grup de premsa noruec Schibsted. «Sí, ens inscrivírem com a parella a l'Ambaixada a Estocolm el divendres dia 4 de gener», declarà el ministre de Finances al diari. «No hi ha res més a dir, és un assumpte privat», afegí.

La ironia de la història és que Foss és membre d'un Govern de dretes dirigit pel democristià Kjell Magne Bondevik, el partit del qual s'oposa fermament a les unions homosexuals. Noruega és un dels primers països del món que autoritzà la unió entre homosexuals, i les va legalitzar ja el 1993.

Entre destacats polítics homosexuals d'Europa figuren el batle de Berlín, Klaus Wowereit, i el de París, Bertrand Delanoe. Però activistes i funcionaris noruecs no tenien coneixement de cap altre ministre que ho fos abans del casament de Foss amb una parella del mateix sexe mentre estava en ple exercici de les seves funcions. «És magnífic, i pel fet de ser del Partit Conservador és fins i tot més sensacional», opinà Kurt Krickler, copresident de l'Associació Internacional de Lesbianes i Homosexuals. «Això hauria d'estimular una acceptació més àmplia», afegí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.