algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els primers focs de Sant Antoni ja cremen

A partir de les 20.00 hores comencen les enceses dels foguerons a tots els pobles

33738
La Llar dels Ancians de Palma visqué la primera nit de Sant Antoni. | T.A.

«A desset és Sant Antoni/ a vint Sant Sebastià/ qui bones obres farà/ no tindrà por del dimoni». Aquesta i un llarg seguit de gloses i tonades s'entonaran avui vespre al costat del foguerons en la que és la gran festa de l'hivern als pobles de Mallorca.

Sant Antoni, un sant d'origen pagà, que lliga el solstici d'hivern amb la purificació dels cossos amb el foc, és venerat amb escreix per tot arreu i en temps de matances i fred i són pocs els que es resisteixen a vetlar fins entrada la matinada. Entre els pobles que més endins duen la festa es troba sa Pobla. Com mana la tradició, acabades les Completes devers les 20.30 hores començarà la gran encesa dels quasi dos-cents foguerons prevists.

Al Llevant, Artà concentra una gran bulla. El matí ben prest, a les 09.00 hores, els dimonis ja surten al carrer per fer la capta pel poble. A les 19.00 hores, el poble farà la sortida de ca l'Obrer per anar tots en processó a missa de completes, a la qual seguirà l'encesa. A Manacor, a les 14.15 els dimonis faran la primera sortida de ca na Vallespina, i mitja hora després repicaran les campanes convidant a la gran festa que començarà a les 18.30 amb la sortida del patronat de l'Ajuntament per anar a completes i després a les 20.00 hores, l'encesa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.