muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
14°

Les obres d'Anglada Camarasa de la Fundació la Caixa són declarades BIC

La col·lecció que té aquesta institució està formada per un centenar de peces

40660

Aspecte de les obres d'Anglada que es poden veure al Gran Hotel.

T. A.

La Ponència Tècnica de la Comissió de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca va decidir ahir declarar Bé d'Interès Cultural (BIC) la col·lecció de pintures de l'artista català Hermen Anglada Camarasa propietat de la Fundació la Caixa de Mallorca, i que s'exposen permanentment en una de les sales del Gran Hotel. La col·lecció d'Hermen Anglada Camarasa que posseeix la Fundació la Caixa és el conjunt de l'obra de l'autor barceloní més important que es conserva. La Fundació la Caixa en té actualment 84 olis, 123 dibuixos i 3 litografies.

La Fundació la Caixa mostra aquest fons permanentment, en una de les sales del Gran Hotel, la seva seu a Mallorca. Les pintures es van renovant i actualitzant perquè el públic pugui fruir d'una visió sempre dinàmica i innovadora de la trajectòria d'aquest artista. Només dues obres romanen de manera constant a les sales de la fundació: València i El tango de la corona. La col·lecció de la Fundació la Caixa té sentit en si mateixa, perquè ens explica no tan sols els grans moments de la pintura d'aquest artista, sinó que, a més, hi podem fer un recorregut per totes les èpoques del pintor i per totes les seves etapes.

La Fundació la Caixa va crear aquesta col·lecció basant-se, bàsicament, en la que tenia la família de l'artista al museu del Port de Pollença, que havia estat la casa taller del pintor. Però no s'ha de pensar que, per aquest motiu, aquestes obres, com en altres casos, siguin restes de taller o allò que l'artista no pogué vendre. Al contrari, en el conjunt hi ha algunes de les obres més importants de l'artista modernista, o aquelles altres que donaven impuls a la seva activitat.

Posteriorment, l'entitat ha anat completant aquesta col·lecció afegint-hi obres d'aquelles etapes menys representades, fins a convertir-la en un conjunt únic, circumstància que fa que el recull de la Fundació la Caixa sigui el punt de trobada de l'art angladià.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.