algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

El príncep Enric admet haver-se engatat i consumit marihuana

El fill petit de Carles d'Anglaterra ha visitat un centre de desintoxicació

La família reial britànica afronta un nou escàndol després de conèixer-se ahir que el príncep Enric d'Anglaterra, de 17 anys, va admetre que havia fumat marihuana i s'havia engatat en diverses ocasions. Funcionaris de palau han descrit els incidents com «un assumpte molt seriós» que s'ha resolt en el si de la família reial. Segons publicava ahir el diari News of the World, els incidents van tenir lloc durant les darreres vacances d'estiu, quan el jove príncep, fill menor de Carles d'Anglaterra i tercer en la línia de successió al tron, tenia 16 anys, dos menys que els que estableix la llei per al consum alcohòlic al Regne Unit. En assabentar-se'n, el seu pare va organitzar una visita d'Enric a un centre de rehabilitació per a toxicòmans al sud de Londres, amb l'objectiu que el jove príncep aprengués la lliçó i sabés de primera mà els efectes de les addiccions.

El primer ministre britànic, Tony Blair, ha felicitat avui públicament el príncep Carles per la forma en la qual havia tallat l'assumpte. «Crec que la manera en la qual el príncep Carles i la família reial ho han abordat és totalment correcta i molt responsable i adequada per a l'al·lot», va explicar Blair, qui ja va tenir una experiència semblant amb el seu fill major, Euan, que va celebrar el final dels seus exàmens amb una tremenda gatera al centre de Londres. El director del centre per a toxicòmans que visità Enric, Featherstone Lodge, Bill Puddicombe, va declarar ahir que el príncep es va mostrar «molt impressionat» pel que va veure. Durant la seva visita, Enrique va conversar amb addictes a la cocaïna i a l'heroïna en procés de rehabilitació que li van explicar «el tipus d'experiències que havien viscut, i com de miserable ha estat la seva vida com a resultat de la droga», va explicar Puddicombe.

News of the World publicà que el príncep va fumar marihuana a Highgrove, la residència campestre del seu pare a l'oest d'Anglaterra, en un «pub» proper i en festes privades organitzades pels seus amics. Un funcionari de la residència va detectar un dia olor a marihuana i va alertar el príncep de Gal·les, que va abordar el seu fill: «l'al·lot confessà que havia fumat droga en diverses ocasions i begut en excés en festes privades», explica el diari. Segons un amic de la família que cita el dominical, «des de la mort de la princesa Diana la norma ha estat que quan Enric està de vacances escolars, el seu pare és amb ell a Highgrove, però aquest estiu ha estat diferent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.