cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.31°

Els «Mons alternatius» i de sèrie B d'Óscar Seco arriben a Palma

El madrileny mostra a la galeria Ferran Cano la seva darrera obra

L'artista madrileny Óscar Seco arriba a la galeria Ferran Cano de Palma per exposar Mons alternatius, una mostra procedent de Madrid que recrea els cartells i els àlbums de cromos de les pel·lícules americanes de sèrie B dels anys 50. La mostra s'inaugura demà a les 20.00 hores. Molt vinculat al món del cinema, abans hi treballava com a decorador, l'artista ha volgut «recrear la meva infància, i la dels qui foren nins a la meva època, a través dels records». En aquest sentit, Seco afegeix que no només es tracta de «reproduir o reiventar els cartells, sinó que a través d'ells fer una crítica de la civilització i extreure'n un missatge negatiu, com el que tenien aquestes pel·lícules, que en el fons eren al·legories de la situació política nord-americana dels anys 50 i 60».

D'aquesta manera, Seco representa allò que ell anomena «política-ficció, que no ciència-ficció» a través d'invasions a l'espai a càrrec dels nazis, malformacions, òrgans vitals gegantins i monstres que fan referència a fets històrics i al «caos de l'ésser humà, a través d'uns llenços caòtics».

La mostra de Seco s'acompanya d'una projecció d'un vídeo d'animació que «lliga el concepte que centra la mostra amb el llenguatge plàstic actual a través d'una estètica molt acostada als videojocs». Així mateix, la mostra recull obra més recent, que fuig una mica del barroquisme i es decanta més «cap al lirisme, amb una feina més treballada».

Seco, que exposa per primer cop individualment a Palma, es defineix com «un apropiacionista, com tots els artistes contemporanis, en el sentit que prenc idees dels altres». Així, a les seves obres hi ha referències que van des dels tractats d'anatomia del segle XIX fins als cartells de Rotxenko o Malevik.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.