algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Àngela Vallvey guanya el premi Nadal amb 'Los estados carenciales'

El mallorquí José Luis de Juan fou finalista amb «Kaleidoscopio»

40720
Vallvey és una consolidada autora de narrativa juvenil.

La historiadora i escriptora de Ciudad Real Àngela Vallvey es féu amb el guardó de la LVIII edició del premi Nadal de narrativa que atorga anualment l'editorial Destino. L'autora, de 37 anys i resident a Ginebra, concorria als premis amb Los estados carenciales i està considerada una de les escriptores més rellevants en narrativa juvenil. Entre d'altres novel·les té publicada A la caza del último hombre salvaje, La vida sentimental de Bugs Bunny o Vias de extinción. Com a finalista d'entre els 372 manuscrits presentats al Nadal quedà per al mallorquí José Luis de Juan per Kaleidoscopio. Aquest és autor també entre d'altres novel·les de El apicultor de Bonaparte, La mano que formula el deseo i Este lactante mundo.

El 34è premi Josep Pla de prosa catalana fou per a la periodista barcelonina Eva Piquer i l'obra Una victòria diferent protagonitzada per una dona superdotada que descobreix que la intel·ligència no du necessàriament a la felicitat.

El 21è Premi Apel·les Mestres de literatura infantil i juvenil il·lustrada ha estat per a A mi no em veu ningú», de Maria Teresa Caceres i Ana Vilabadia. Com a guanyador de la segona edició del premi Destí-guió quedà Carlos Bardem per Buziana o el peso del alma. Com cada any, el diumenge de Reis s'atorgaren els premis de Destino en una gran gala celebrada a l'hotel Ritz de Barcelona. Enguany amb els manuscrits presentats l'editorial constatà el fet palès d'un retorn al compromís ideològic i a la reflexió sobre les grans qüestions del món contemporani: la globalització, l'emigració, el terrorisme o la droga.

Àngela Vallvey publicà el seu primer llibre, La vida sentimental de Bugs Bunny, l'any 1976. A ell seguiren Kippel y la mirada electrónica, Donde todos somos John Wayne i A la caza del último hombre salvaje. Amb aquesta darrera novel·la, publicada l'any 1999, l'escriptora ja mostrava un allunyament respecte de la lituratura juvenil. L'obra, traduïda a diverses llengües, conquistà el cineasta Neil Jordan, que té els drets per poder fer una propera pel·lícula. A més de novel·lista, Àngela Vallvey està considerada també una poetessa amb un univers fascinant per poemaris com El tamaño del universo o Capitanes de tiniebla.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.