algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

Meravellosos Reis d'Orient

Melcion, Gaspar i Baltasar passejaren pels carrers de Palma i repartiren els regals entre petits i grans

40734

Pocs minuts després de les 19.00 hores, Ses Majestats els Reis Mags d'Orient arribaren a bord del seu vaixell al moll Vell de Palma, i amb els tradicionals focs artificials anunciaren que la cavalcada era a punt de començar. Una per una les carrosses, llevat de la de Dino, que no pogué prendre part en la desfilada, enfilaren cap al passeig Sagrera. La comitiva reial l'encapçalava la Policia Muntada vestida de gala, seguida pels Tamborers de la Sala, els dos gegants xeremiers i en Tòfol i na Francina, els gegants de Cort, tancaven l'avançada de la desfilada reial.

Les carroses que precedien Melcion, Gaspar i Baltasar feien un recorregut per l'Antic Testament, des de la creació del món, el jardí d'Adam i Eva, Moisès, l'arca de Noè o el naixement del Bon Jesús, fins a arribar a l'adoració dels Reis que, muntats en els seus dromedaris, centraren l'atenció de milers de persones, nins i grans que sortiren ahir als carrers més cèntrics de Palma per veure de prop els tres Reis Mags.

Les vistoses carrosses que pujaren pel carrer Conquistador captaven l'atenció dels més menuts, que cridaven «aquí, aquí» per rebre els caramels els tiraven de dalt. Però els esclafits arribaren quan des de lluny ja es veien els dromedaris, davall els palis dels quals desfilaven Ses Majestats. «Ja són aquí, ja vénen» eren les frases que més se sentien a Cort.

En aquesta plaça la comitiva reial va fer una aturada per tal de saludar el batle, Joan Fageda, i la resta d'autoritats que compartien espai amb la gran quantitat de nins que s'apinyaven al balcó de l'Ajuntament per veure la desfilada de la comitiva reial. Les autoritats respongueren a la seva salutació, movent les mans i llançant besades als reis. Melcion, Gaspar i Baltasar davallaren dels seus dromedaris i entraren a l'ajuntament per presentar les seves salutacions al batle, que els rebé i els conduí fins al balcó, des d'on els tres Reis saludaren la gran quantitat de gent allà congregada.

A poc a poc, però amb bastant fluïdesa, la comitiva enfilà cap a la plaça Major, travessant un estibat carrer Colom, on els crits i els aplaudiments no minvaren gens ni mica. Globus i cotó de sucre omplien les mans dels més petits, que s'acotaven per recollir els caramels que els diferents personatges de les carrosses els anaven llançant, de cada vegada amb menys força. Des de Sant Miquel fins al carrer dels Oms, per on també passà el seguici reial, no hi cabia una agulla.

Els crits d'«aquí, aquí» es continuaven repetint i els aplaudiments per a cada una de les carrosses no disminuïen gens, com tampoc l'expectació causada pels tres Reis d'Orient, que anaven saludant al seu pas. Els dimonis «cantarins», que tancaven la comitiva, eren dels que més reaccions despertaven entre els nins, després de veure els Reis. Els dimonis, cantant, cridant i fent malabars amb foc, duien tot el carbó que Ses Majestats repartiran "a més dels regals que portaven al seu transatlàntic" als qui no han fet tanta bonda com n'haurien d'haver feta. Més d'un dels nins no ho pogué resistir i esclafí en plors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.