muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

L'Agència Espacial Canadenca podria participar en un projecte de la NASA

L'Agència Espacial Canadenca (ASC en anglès) espera partipar en un projecte d'exploració del planeta Mart que la NASA projecta per al 2007, segons indicà un responsable de l'agència canadenca. «L'ASC espera posar a punt una sèrie d'instrument que podrien ser utilitzats per la sonda americana Smart Lander», declarà l'encarregat del projecte Mart a l'ASC, Alain Berinstain.

L'agència pretén, fonamentalment, posar a punt un nou sistema radar-làser que guiaria la sonda a la fase final del seu aterratge sobre el planeta vermell. «Aquest sistema permetrà a la sonda posar-se sobre un lloc molt precís en regions accidentades del planeta Mart, quelcom que no poden fer les sondes actuals».

L'agència canadenca, especialitzada en robòtica espacial, espera també posar a punt un robot que serà utilitzat per perforar el sòl del planeta i recopilar mostres de roques. L'agència i societats privades intenten, des de fa mesos, determinar quines són les possibilitats reals de tenir a punt aquests elements.

Les conclusions d'aquests estudis de fiabilitat es donaran a conèixer en el termini d'«un any o un any i mig», segons Berinstain. L'ASC pressionarà el govern canadenc per aconseguir els «centenars de milions de dòlars» necessaris per desenvolupar aquests instruments.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.