algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 8.69°
18°

«La dama enamorada» del llorencí Rafel Duran s'estrena a Sa Màniga

«La dama enamorada» del llorencí Rafel Duran s'estrena a Sa Màniga

Després d'una excepcional acollida de públic i crítica al Teatre Nacional de Catalunya, s'estrena demà a l'Auditòrium de Sa Màniga per a tot Mallorca La dama enamorada, de Joan Puig i Ferreter, amb direcció del llorencí Rafel Duran. La producció, amb dramatúrgia de Guillem Jordi Graells i posada en escena del també mallorquí Rafel Lladó, és protagonitzada per Carme Elias. Amb ella formen part del repartiment Marc Rodríguez, el mallorquí Xisco Segura, Lourdes Barba, Pepo Blasco, Montse Esteve i Santi Ibáñez.

L'obra se centra en Lluïsa, viuda i propietària rural, que acull a casa seva un jove autoexiliat perquè faci companyia al seu fill. A poc a poc l'atractiva personalitat del jove desvetlarà sentiments soterrats en la viuda i la gelosia del seu fill. El modernista Puig i Ferreter creà La dama enamorada després d'una turmentada relació sentimental amb la francesa Clotilde Thevenor.

Després d'aquesta representació a Sa Màniga, que comptarà amb l'assistència de Rafel Duran, el muntatge inicia una gira per Catalunya en la qual es visitaran teatres com el Zorrilla de Badalona, el Metropol de Tarragona o l'Atlàntida de Vic. En total són més de deu les ciutats que es visitaran fins que el dia nou de març se n'ofereixi la darrera representació. Serà a Mallorca a l'Auditori d'Alcúdia.

Duran, del tot satisfet amb el resultat del muntatge, n'atribuí l'èxit als actors i a «la fascinació» d'aquesta història d'amor i desamor «que, tot i estar ambientada en una altra època i retrati una altra situació social i moral, permet immediatament que el públic se senti proper a tot un seguit de sentiments, expressions i continguts, tant explícits com latents, als quals uns personatges del tot substanciosos i complexos donen forma i cos».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.