algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

El papa fa una crida a la població per treballar per a la pau amb valentia

El papa Joan Pau II féu ahir una crida a «treballar per la pau amb valentia», durant una missa de Cap d'Any celebrada a la basílica de Sant Pere. En el seu missatge, el papa recuperà el tema central del discurs del Dia Mundial de la Pau: «No hi ha pau sense justícia, no hi ha justícia sense pau». Igual que l'11 de desembre, es va dirigir tant «als creients com als no creients» perquè «la revenja cedeixi finalment pas al perdó»».

En aquest text, el papa condemnà el terrorisme, que va qualificar de «crim contra la humanitat, «la pretensió d'actuar del qual en nom dels pobres és una de flagrant impostura». Davant dels milers de fidels reunits a la basílica, Joan Pau II assenyalà que «fins i tot si pot semblar humanament difícil veure el futur amb optimisme, no hem de cedir a la temptació del desànim. Hem d'obrar per la pau perquè el mal no prevalgui», va afirmà.

«La justícia i el perdó són els dos pilars de la pau. Justícia i perdó no són oposats i sí complementaris, ja que es necessiten per a la promoció de la pau», digué, i afegí que «només el perdó pot apagar la set de revenja i obrir el cor a una reconciliació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.