algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

Una fundació gestionarà la nova etapa de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra

Francesca Niell serà la directora del Centre de Cultura de Palma a partir de setembre

La direcció del Centre Cultural Sa Nostra de Palma, ocupada durant els darrers dotze anys per Albert Ribas, ha passat a mans de Francisca Niell Llabrés, que començarà a exercir el seu nou càrrec a partir de setembre. Aquest canvi respon, segons el director de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra, Andreu Ramis, a la necessitat d'adequar el centre «a les noves línies de gestió i actuació». «Es requereix una actualització continuada a la realitat, a l'entorn cultural i a les demandes de la societat, sobretot després de la progressiva metropolització que ha experimentat la cultura a Mallorca», explicà Ramis.

El director de l'Obra Social qualificà aquesta situació com «el punt i final a un cicle» i assegurà que «des de 1989 el centre Sa Nostra es convertí en un referent per a la resta de centres i en els darrers 12 anys ha liderat l'activitat cultural a la ciutat i a les illes. Però la realitat cultural ha anat canviant i un dels indicadors que ho confirma és la proliferació d'equipaments culturals en els darrers anys: Museu d'Art Contemporani, Fundació Pilar i Joan Miró, Espai Ramon Llull, Gran Hotel...».

Però no tot són raons externes i, com comentà Andreu Ramis, «també hi ha hagut canvis en el si de Sa Nostra». L'Obra Social ha experimentat des de 1989 un creixement espectacular. Només a nivell de pressupost ha passat dels 400 als 1.500 milions anuals, però l'entitat també ha patit canvis organitzatius i el passat mes de maig l'assemblea general aprovà l'ordre de creació d'una fundació que gestioni l'Obra Social i Cultural. «La substitució en la direcció del centre respon també a la necessitat d'un canvi generacional en la seva gestió i a la reestructuració interna de l'empresa».

De Francisca Niell, Ramis digué que «és la persona més indicada per dur a terme aquest canvi generacional: és una persona jove amb idees noves i renovades; coneix el funcionament de l'entitat; té una dilatada experiència en direcció, coordinació de projectes i en la producció d'exposicions, i està totalment capacitada per complir amb els objectius marcats». Aquests objectius de l'Obra Social i Cultural de Sa Nostra són: ajustar l'oferta a l'entorn a partir dels canvis de la realitat cultural; conservar el lideratge del centre i que aquest continuï sent una referència; potenciar les activitats destinades a joves i infants per apropar-los a la cultura, i coordinar i donar coherència a l'oferta dels diferents centres culturals que Sa Nostra té repartits per Palma i la Part Forana.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.