La Cort Suprema de l'Estat de Nova Jersey va decidir per unanimitat que una mare divorciada té dret a disposar dels seus embrions prèviament congelats, a pesar de les objeccions que hi faci el seu exmarit. La Cort va determinar en el seu veredicte que el dret fonamental de J.B. (inicials de la mare) de no procrear, preval sobre el dret fonamental d'M.B. (inicials del pare) de procrear. El cas enfronta els membres d'una parella divorciada, la identitat dels quals no s'ha revelat, sobre la sort de set òvuls fecundats i congelats, resultat d'un procediment de fecundació in vitro realitzat a causa d'un problema d'esterilitat de la dona.
Després de casar-se, el 1992, la parella va produir onze ous fecundats in vitro. Quatre s'implantaren i els set restants foren congelats. La parella es va separar el 1996 i començaren una batalla legal pel destí dels embrions congelats. La mare, que no volia ser la mare biològica d'altres nins, va cercar la destrucció dels embrions, mentre que el pare, descrit com a catòlic practicant, s'hi va oposar i els volia donar a altres parelles estèrils. En dues ocasions, els tribunals donaren la raó a la mare.
La decisió del Tribunal de Nova Jersey es produeix en un moment en què els Estats Units estan immersos en un ampli debat sobre la utilització i la propietat dels embrions que es troben congelats en laboratoris de diversos llocs del país, debat que implica importants aspectes ètics i polítics.