algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Un manuscrit inèdit de Jorge Amado a subhasta

Un manuscrit inèdit amb poemes que l'escriptor brasiler, mort la passada setmana, que dedicà a la seva primera dona, Matilde García Rosa, pot ser que sigui subhastat. Els familiars de l'exdona del novel·lista confirmaren que no pretenen donar el manuscrit a la Fundació Jorge Amado, que reuneix la majoria dels originals de l'autor de Doña Flor y sus dos maridos, i que planegen subhastar-lo.

El text, amb poemes escrits per Amado als 21 anys i que té 14 capítols, va ser trobada la setmana passada pels familiatrs de Matilde García Rosa, morta en 1986, entre els papers de la que va ser mare de la primera filla de l'escriptor, Lila.

L'obra, que segons Folha de Sao Paulo mostra el jove escriptor apassionat, no anava a ser publicada, ja que el mateix escriptor, en el pròleg, aclareix que es tracta d'«un únic exemplar manuscrit» destinat «únicament» a Matilde i en «honor d'un gran i pur amor». Amado, autor entre moltes altres obres de Gabriela, Clavo y Canela i Tieta del Agreste, va morir el passat dilluns víctima d'una aturada cardiorespiratòria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.