La millor música gospel de Nord-amèrica va tornar a sonar ahir vespre a Costa Nord. El recital oferit l'any passat per The Golden Gospel Singers quedà curt per conformar els nombrosos seguidors del grup, que quedaren amb ganes de més. Ahir, no foren pocs els qui repetiren. El recital se centrà en melodies africanes combinades amb un repertori divers en el qual no mancaren ritmes actuals com el hip-hop, el rap i versions de Mahalia Jackson. Aquests ritmes moderns, erigits en segell propi del grup, foren introduïts per Singleton amb el desig de facilitar l'accés dels joves al missatge religiós propi del gospel.
«La música espiritual i el missatge de Déu no són propietat de ningú i han d'arribar a tothom, ningú no en té l'exclusiva», considera Singleton. El grup, poc amic de l'enregistrament de discs, treu en el directe tota la seva fortalesa. «És molt més fàcil transmetre el sentiment de la música en directe», pensen, i els qui els han escoltat alguna vegada ho corroboren. Amb una tècnica depurada al màxim i unes veus del tot afinades i prodigioses, la banda, nascuda al barri novaiorquès de Harlem, reconeix que no sap què és deixar indiferent el públic.
La seva primera actuació fou en una petita església amb capacitat per a unes dues-centes persones, i l'èxit que hi aconseguiren dugué Singleton a abandonar la seva vida rutinària com a directiu de la multinacional IBM, per posar-se a recórrer el món transmetent el seu art i el missatge religiós. Des dels inicis, el grup va de gira gairebé constant i visita els cinc continents. El seu darrer enregistrament s'edità el 1999 i es presentà sota el títol de Pure.