Dos joves astrònoms de l'School of Arts and Sciences de la Johns Hopkins University (EUA) han detectat un important niu de galàxies joves que podria ajudar els científics a desenvolupar nous enfocaments sobre els inicis de seva la formació. Segons ha informat la Societat Astronòmica Americana, els atrònoms han trobat una de les galàxies joves més distants i altament energètiques. En total se n'han trobat 150 en una zona concreta de tot l'espai.
Una de les qüestions que es comencen a plantejar els especialistes és perquè les galàxies joves són tan brillants. La resposta podria ser que contenen esclats intensos de formació d'estrelles, l'activitat d'un forat negre massiu al centre de la galàxia o alguna cosa que fins ara es desconeix. Els models de com es comporten les galàxies no poden explicar la força de la línia espectral característica de la meitat d'aquestes galàxies trobades.
Els autors d'aquest estudi han fet servir una càmera anomenada Mosaic CCD en el telescopi Mayal de quatre metres, instal·lat a l'Observatori Nacional Kitt Peak, prop de Tucson, Arizona. Aquesta càmera ha permès captar imatges distants i fonts evanescents de radiació sobre una zona relativament àmplia de l'espai. Les dades van ser recollides d'una àrea que es troba a la constel·lació Bootes, en la direcció de l'estrella Arcturus.