algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

Cinc Festivals de Cinema firmen un acord per exigir més ajudes

Els responsables dels festivals de cinema de les Illes Balears, Lleida, Peníscola, Vitòria i Las Palmas firmaren ahir a Peníscola, on es dur a terme el Festival Internacional de Cinema de Comèdia, un acord per «fer un front comú» i exercir «una major pressió» davant l'Administració per aconseguir més suport econòmic. El director del Festival Internacional de Cinema Illes Balears, Rafael García de Loza explicà que la primera acció que emprendran els firmants d'aquest acord és «demanar al Ministeri de Cultura explicacions sobre quants doblers ha destinat a festivals en els últims anys, a quins certàmens i amb quins criteris».

García de Loza lamentà ahir l'«escàs» suport de l'Administració als festivals cinematogràfics espanyols i assegurà que «només existeix una voluntat que continuïn monstres consagrats com el Festival de Sant Sebastià». L'acord adoptat a Peníscola és, a més, un «agermanament», ja que un altre dels objectius és intercanviar informació cinematogràfica i comercial, i convidats, afegí García de Loza, qui confià que se sumin altres festivals espanyols a aquesta iniciativa.

Establir un calendari anual per a la celebració de festivals és una altra de les prioritats, ja que són molts els certàmens que coincideixen en el temps. A Espanya se celebren anualment 62 festivals relacionats amb el món audiovisual, digué García de Loza, qui també denuncià les «dificultats» que tenen per formar part de la Coordinadora europea de festivals i accedir així a les ajudes que la Unió Europea destina a la indústria audiovisual i promoció d'esdeveniments cinematogràfics.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.