algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
20°

La parella teatral perfecta mostra la faceta de rapsoda al Municipal

Maruja Alfaro i Joan Maria Melis duen a l'escenari «Triant poesia»

Maruja Alfaro i Joan Maria Melis, considerats com «la parella teatral perfecta», pujaran aquest vespre a les 21 hores a l'escenari del Teatre Municipal per mostrar una faceta inèdita de la mà de l'espectacle Triant poesia, inscrit dins el cicle «La vida en vers». En aquesta ocasió mostraran el seu domini escènic oferint als presents un recital de poesia variat molt en consonància i «supeditat als nostres caràcters», comentà Alfaro durant la presentació de l'acte poètic.

Com els dos protagonistes entenen que «la poesia no té llenguatge i allò que convé és que arribi a tothom», aclarí l'actriu, entre les quinze poesies que integren el repertori hi ha composicions en castellà com Muerte de Antoñito el camborio de Lorca, Nanas de cebolla de Miguel Hernández o Amor Sádico de l'argentí Julio Herrera y Reissing, i en català com Romanç d'en Bernadet de Josep Maria Llompart, Sempre neixen flors de Jaume Caldentey o La balanguera de Joan Alcover, que tancarà.

El muntatge està construït sobre «la idea que fem un assaig, que ens hem trobat per parlar sobre com volem fer el recital», explicà Alfaro, i per aquest motiu també formen part diferents diàlegs improvisats que seran comentaris sobre els poemes o coses personals. Sense cap suport musical, «a pèl, perquè som actors més que rapsodes», puntualitzà l'actriu, en alguns casos (concretament tres) Joan Maria Melis i Maruja Alfaro recitaran plegats per ajudar-se mútuament i perquè són del parer que algunes de les composicions ho requereixen.

Un espectacle que tot i que Alfaro reconegué que a la seva edat ficar-se en projectes li fa un poc de peresa promet ja que aquests professionals de les taules «són actors consagrats dins el món del teatre, del cinema i fins i tot de la televisió», assenyalà Carme Feliu, tinent de batle de Cultura. Durant el desenvolupament de les seves trajectòries personals han coincidit en diferents ocasions. Una d'aquestes confluències, i segurament la que més recorda el públic de Palma acostumat a assistir al teatre, és a la Companyia de Teatre Xesc Forteza.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.