algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
28°

La fundació del Principal inicia el seu camí prescindint del director

Celebrada la primera reunió del Patronat en què va fer cessar Pere Noguera

69280
Imatge de la reunió del Patronat mantinguda ahir al Consell. | T.A.

La Fundació del Teatre Principal de Palma començà a caminar ahir oficialment amb la primera reunió del Patronat. Com a primeres actuacions, s'aprovà el pla d'activitats de la fundació per enguany i es definí la nova situació del personal del Teatre, fins al moment adscrit al Consell, i a partir d'ara depenent de la fundació. Pere Noguera, director del teatre des del 1996 i càrrec de confiança de Maria Antònia Vadell, consellera de Cultura i responsable política del teatre, quedà cessat automàticament en passar a assumir les funcions de Vadell el mateix Patronat.

Segons la consellera, actualment membre del patronat, «pertoca a aquest òrgan elegir el perfil i designar la persona indicada perquè es faci càrrec de la direcció. De totes maneres, a hores d'ara, com que està tancat el teatre, el patronat no considera un tema prioritari la selecció d'aquesta persona i pot passar temps a ser designada».

Vadell destacà la bona feina realitzada per Noguera al capdavant del teatre esmentant que «sota la direcció de l'anterior conseller de cultura del Consell, Damià Pons, es va fer una feina molt positiva. Hi va haver un important canvi de la filosofia del Principal, atorgant-se un gran impuls al teatre en català i a les produccions dels grups de Mallorca, així com als muntatges d'avantguarda», digué.

Pere Noguera, que s'assabentà del seu cessament per aquest diari, no volgué fer cap tipus de declaració i es limità a afirmar que «feia dies que m'ho esperava i ho sabia». Pel que fa al personal que passa a dependre de la fundació, en total 19 persones, a la propera reunió del Patronat prevista pel mes de juliol es realitzarà la distribució de les àrees d'acord amb les necessitats que la fundació consideri prioritàries. La consellera Vadell assegurà que «tots tenen el seu lloc de feina ben garantit... els estatuts de la mateixa fundació els el garanteixen per llei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.