cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Mal Pelo du a l'escena del Nacional de Catalunya la vida d'una parella madura

El mallorquí Pep Ramis i Maria Muñoz presenten l'espectacle «L'animal a l'esquena»

La Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya estrena dijous L'animal a l'esquena, un espectacle de dansa de la companyia Mal Pelo, a través del qual interpreten la vida d'una parella jugant amb vuit paisatges diferents. Els texts de Jean Cocteau i els propis es fusionen amb la poètica, la senzillesa i lucidesa de les coreografies que solen plantejar el duet format per Maria Muñoz i el mallorquí Pep Ramis. La ballarina assegurà que el muntatge neix després de «més de deu anys de treball conjunt» i d'un procés que començà amb una exposició en el Museu d'història de Girona (juliol-setembre del 2000) i la publicació d'un llibre.

Mal Pelo és una de les companyies de dansa catalanes de major projecció internacional, des de la seva fundació en 1989. D'aquesta manera han comptat amb la participació d'importants col·laboradors com són Steve Noble (música) i François Delarozier (escenografia). En el terreny artístic, Lilo Baur, Jordi Casanovas, Andreu Corchero i Eduard Fernandez també s'han sumat a la concepció del muntatge que estrenarà el Teatre Nacional de Catalunya.

La companyia segueix amb la seva idea d'incloure text en els seus espectacles, cosa no molt habitual en les coreografies contemporànies. A més s'ha de destacar que des de la seva primera obra, Quarere (1989), no ballaven junts Ramis i Muñoz. «Volíem tornar a trobar-nos després de tant d'anys de treballar en equip» apuntà Muñoz, al temps que defní l'espectacle com «dens pero senzill». L'objectiu d'oferir la vida d'una parella madura des d'un punt de vista «transcendent» amb un bagatge comú personal extens, dominarà, segons anunciaren, l'hora de la representació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.